Adventre hangolódva Navratil Andreával

Adventre hangolódva Navratil Andreával
2022.11.28.

Igen különleges élményben volt részünk advent első vasárnapján a Káli-medencei Advent második alkalmán.

A Káli Kövek Közhasznú Alapítvány Káli-medencei advent rendezvénysorozatában ezúttal az adventi hagyományok és a karácsonyi dallamok kerültek középpontba.

Az alapítvány célja nem csak az, hogy közelebb hozzák az itt élő emberekhez az irodalmat vagy, hogy olyan helyi művészeket kutassanak fel, akik rejtve vannak a nagyközönség elől, hanem azt is, hogy megőrizzük hagyományainkat, hogy azok sose merüljenek feledésbe.

Ez az alkalom most az utóbbiról szólt. A Kőfesztről és a Folkklubokból már jól ismert Navratil Andrea azúttal nem valamelyik néprajzi tájegység énekeit mutatta be az érdeklődőknek, hanem kimondottan karácsonyi, adventi, a karácsonyi szokáskörhöz kapcsolódó énekeket tanított nekünk.


A dalok között persze nem maradhatott el a szokások felelevenítése, történetek arról, hogyan zajlott elődeinknél a várakozás, hogyan ünnepelték a Megváltó születését.

Advent első vasárnapján Andrea hangja töltötte be a kékkúti művelődési házat, melynél jobb kezdetet el sem lehet képzelni.

Mi pedig megtanulhattunk néhány éneket, melyet tovább adhatunk gyermekeinknek, unokáinknak, hogy azok sose merüljenek feledésbe.

A adventi esemény a Veszprém-Balaton EKF 2023 támogatásának köszönhetően jött létre.

Vissza
Támogató: