Fény a dallamok mentén – Zsongom koncert a KKKA Irodalmi Klubban

Fény a dallamok mentén – Zsongom koncert a KKKA Irodalmi Klubban
2022.11.23.

A Zsongom együttes nevét talán még kevesen ismerik, de Kővágóörsön már biztosan vannak rajongóik. A legutóbbi KKKA Irodalmi Klub vendége ugyanis a zenekar volt, akik már a koncert első perceiben meghódították a közönséget.

 

 

 

 

 

 

Mindenki érdeklődve várta a Káli Kövek Közhasznú Alapítvány mára már megszokott irodalmi klubját, ám az érdeklődést ezúttal egy plusz kíváncsiság is övezte, hiszen a Zsongom most debütált a program keretein belül. A kíváncsiságot viszont hamar felváltotta a csodálat és a rajongás, mert már az első dallamok és Ercsey Gréti felcsendülő hangja olyan atmoszférát teremtettek, ami gőzerővel tarolta le a közönséget.

Az együttes a saját dalok mellett verseket zenésít meg, így azok is könnyen magukénak érezhetik a dalokat, akik még egy Zsongom koncerten sem voltak, hiszen többek között Dsida Jenő, Juhász Gyula, Tóth Árpád és Kányádi Sándor művei is kaptak zenei aláfestést.

A csapat még 2016-ban állt össze olyan barátokból, akik egyszerűen csak zenélni, alkotni akartak. És ebben rejlik a Zsongom ereje: tökéletes összehang, örömzene és egy olyan átható erő, ami a hallgatóságot bevonzza ebbe a „zsongomi világba”.

Tényleg nehéz elmagyarázni, hogy milyen élmény… Ott kell lenni, látni kell, hallgatni kell. Mert az egyszer biztos, hogy ha az együttes dalai felcsendülnek, akkor minden száj elnémul és kinyílik egy olyan világ, ami fényt hoz el. Még ebben a borongós, sötét időszakban is.  A kővágóörsiek ezt már tudják, de aki lemaradt, annak sem kell aggódnia, mert az Irodalmi Klub koncertjének sikere után biztos, hogy visszatérő vendégek lesznek.

A Káli Kövek Közhasznú Alapítvány irodalmi klubját a Veszprém-Balaton EKF 2023 és a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatta.

Vissza
Támogató: