A pillanat ereje a művészet nyelvén

A pillanat ereje a művészet nyelvén
2022.07.30.

Egy mozdulat, egy hangulat, egy gesztus. Steindl Gabriella és Kulcsár István ezeket vadászta kamerájával a Kőfeszt - A szabad táncház idején, amiből most fotókiállítás született.

 

 

 

 

 

 

Nem véletlen, hogy a tárlat is a Pillanatok: A táncház ünnepe a Káli-medencében címet kapta, hiszen a két fotós nem csupán fényképezett, hanem olyan mozzanatokat örökített meg, melyek még közelebb hozzák a tánc, a népzene, a népművészet világát annak is, aki még nem mozog otthonosan benne.

16591703356236249_800x600

Egy brácsa halvány repedései, önfeledten táncoló gyerekek, szenvedélyesen muzsikáló zenészek és még sok apró pillanat nemcsak azt mutatja meg, hogy az idén pünkösdkor első alkalommal bemutatkozó A szabad táncház egy valódi folkünnep volt, hanem Steindl Gabriella és Kulcsár István elhivatottságát és művészi érzékenységét is.

16591703505217895_800x600

A Pillanatok: A táncház ünnepe a Káli-medencében című fotókiállítást Kása Béla nyitja meg augusztus 5-én, pénteken a KKKA KÉPZŐMŰVÉSZETI KLUBOT e kiállítással befogadó Kőfeszt keretein belül. Ahogy maga a fesztivál, úgy a kiállítás is ingyenes.

És még egy érdekesség. A kiállítás anyagával, a két művész képeivel nem csak a központi pajta falán, hanem a köveskáli buszmegállótól a kékkúti játszótérig sokfelé találkozhatnak azok, akik elkapnák az elkapott Pillanatokat!

Helyszín: Kővágóörs, Botond Pajta (Jókai utca 55.)

A tárlat a Káli Kövek Közhasznú Alapítvány szervezésében és a Veszprém-Balaton 2023 EKF támogatásával jött létre.

A kiállítás augusztus 2. és augusztus 31. között tekinthető meg. A belépés díjtalan.

Vissza
Támogató: