Kővágóörsön már elkezdődött az advent – Csesznák Veronika tárlata a KKKA Képzőművészeti Klubjában

Kővágóörsön már elkezdődött az advent – Csesznák Veronika tárlata a KKKA Képzőművészeti Klubjában
2022.11.21.

Az adventi időszak közeledtével már mindenki a várakozást és az elcsendesedést keresi, nem véletlen, hogy a KKKA Képzőművészeti Klubja ezúttal egy olyan kiállítást hozott el, ami ezzel tökéletes összhangban van.

 

 

 

 

 

 

A hűvös, zord idő ellenére már a megnyitó előtt nagy volt a sürgés-forgás a kővágóörsi művelődési házban, ahol Csesznák Veronika VERA IKON című kiállítása várta a látogatókat. A szemfüles művészetkedvelőknek már ismerősek lehettek a képek, Veronikának ugyanis egy évvel ezelőtt, pont az ünnepek előtt volt egy röpke tárlata a szomszédos Révfülöpön. Ott csak pár napig voltak láthatók a kiállítás darabjai, a képzőművészeti klubban viszont az egész adventi időszakban megtekinthetők majd.

16689746157925807_800x600

És nem véletlen, hogy erre a tárlatra esett a választás, ugyanis már első látásra is egyételművé vált, hogy Veronika legfontosabb „művészeti vezetője” a hit. És még mielőtt bárki azt hinné, hogy a vallási témájú alkotások csak egy bizonyos réteghez szólnak, akkor gyorsan el is hessegetném ezeket a gondolatokat, ugyanis nem szokványos hittel és Istennel kapcsolatos képekről van szó, hanem nagyon izgalmas, vibráló, energiával teli alkotásokról, amik valamilyen megmagyarázhatatlan módon szólnak az emberhez.

16689759291183876_800x600

Egy békés arc, egy gyermeki mozdulat, egy bibliai jelenet elvont újraalkotása a vásznon arról mesél, ami valószínűleg az alkotó célja is volt: mindenkihez szólni, mindenkit elérni.

És ezt történt. A képek hatására valami elindult, valami megfoghatatlan nyugalom, csendes, de annál élénkebb érdeklődés, belső figyelés, ami tökéletes kezdete az előttünk álló adventi időszaknak. Mert a kiállított képeknek köszönhetően Kővágóörsön már elkezdődött az advent. 

16689746511700431_800x600

A Káli Kövek Közhasznú Alapítvány képzőművészeti klubját a Veszprém-Balaton EKF 2023 és a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatta.

(fotók: Kulcsár István/kulcsiphoto, Zsigmond Zsuzsanna)

Vissza
Támogató: