Szakralitás, mítoszok, balatoni legendák - Vollein Ferenc kiállítása Kővágóörsön

Szakralitás, mítoszok, balatoni legendák - Vollein Ferenc kiállítása Kővágóörsön
2022.06.15.

Különleges kiállítás megnyitójának adott otthont Pünkösd vasárnapján a kővágóörsi művelődési ház.

 

 

 

 

 

 

 

A Badacsonyörsön élő és alkotó naív festő, Vollein Ferenc 54. önálló kiállítása nyílt meg ezen a nemes napon és a tárlat, az alkalomhoz illően, a festőművész szakrális témájú festményeibe enged betekintést.

A Szakralitás, mítoszok, balatoni legendák címet viselő kiállítás megnyitóját Somogyi Eszter népdalénekes pünkösdi éneke nyitotta meg, majd Horváth Desző, a település polgármestere köszöntötte a művészt és a megnyitóra érkezetteket. 

16554768623602227_original

"Büszke vagyok rá, hogy 23 évesen ez az 54-dik önálló kiállításom, emellett számos csoportos tárlaton is részt vehettem. Megjegyzem, a közelmúltban jelent meg a 4-dik színes képzőművészeti kiadványom, emellett már vagy 30 hazai és nemzetközi képzőművészeti alkotópályázatot nyertem meg, vagy szereztem azokon előkelő helyezéseket."

hangsúlyozta a megnyitón, Vollein Ferenc, majd a kiállított képeket mutatta be.

"Fogadják szeretettel az itt kiállított 24 munkámat. A hangsúly a szakrális, az antik mítoszokat feldolgozó alkotásaimra esett, ennek keretében itt látható először a 3 grácia Badacsonyban című alkotásom is. Bemutatok itt szemelvényként néhányat a Balatonhoz köthető legendákat feldolgozó festményeim közül is, ilyen az először bemutatott Sió legendája című festményem is."

16554768625630824_original

A megnyitón a festőművészt és a képeket Németh István Péter, tapolcai költő, esztéta, irodalomtörténész méltatta.

"Hódolat a balatoni tájfestészetnek, amely sohse mellőzte a vidék titokzatos, misztikus hangulatát is érzékeltetni, hiszen a balatoni párákban és fényekben – Egry József szavaival élve – minden elveszti tárgyi valóját!  Így tessékel be egy másik, mitikus világba mindaz itt, amit még épp, hogy csak megpillantottunk. "

- kezdte beszédét Németh István Péter, aki már Ferenc több képéhez is írt verset, így azokat nagyon jól ismeri.

16554768625947576_original

A Káli Kövek Közhasznú Alapítvány által létrehozott kiállítás nyitva tartási időben június végéig tekinthető meg.

A kiállítás a Veszprém-Balaton EKF 2023 támogatásával jött létre.

Vissza
Támogató: